Esztétikusan kialakított elosztó szekrény

Elosztó szekrény

Egy ház villanyszerelési munkájának az egyik legfontosabb stádiuma, amikor az elosztó szekrény összeállításra, felszerelésre és bekötésre kerül.
Az alapszereléskor falba került hatalmas vezetékrengetegből ekkor egy jól rendezett sor alakul ki azon a központi helyen, ahova az elosztó szekrény helyét tervezték, és minden vezeték vég bekötésre kerül.
Az elosztó szekrény célja, hogy a kismegszakítók, és a relék rendben, egy helyen, és jól átláthatóan kerüljenek elhelyezésre, a vezetékek pedig átláthatóan kerüljenek bekötésre.
Egy elosztó szekrény esztétikus összeállításához sok idő és gyakorlat is kell, a szaktudáson felül.
Kisebb lakás esetén általában a helyszínen készül el ez a szekrény, azonban nagyobb rendszer esetén érdemes műhelyben összeállítani azt. Sőt, vannak olyan cégek is, akik egyedi igényeknek megfelelően elkészítik az elosztó szekrényt, igényes, minőségi komponensek beépítésével.
Egy elosztó szekrénynek persze nem csak szépnek, hanem átgondoltnak is kell lennie. El kell férni benne minden szükséges sínre szerelhető eszköznek, így a megfelelő szekrény-méret kiválasztása is kulcsfontosságú.

Megosztás