Fodrász eszközök

Barber

Aki járt már barbernél, vagy csak egy fodrászatban, az biztosan látott pár fodrász eszközt, de nézzük csak végig, hogy mi mindent használnak ők!

Bútorozottság szempontjából az alap felszereltség, a fodrász szék. Ennek állítható a magassága, hogy a barbernek megfelelő magasságban legyél.
Aztán, hogy a vendég ruhája ne legyen hajas, egy köpenyt szoktak teríteni rá. Ez sosem maradhat ki.

A barber legfőbb kézi eszközei közül talán az egyik legfontosabb a fodrász olló. Ebből lehet, hogy több is van neki. Fontos, hogy jól kézhez álljon, úgymond kényelmes legyen, meg a munkanapja jelentős részében ezt az eszközt kell használnia. Nem szabad, hogy kidörzsölje vagy nyomja a kezét.
Aztán ott van a hajvágógép. Ezek profi eszközök, nem az a szupermarketes akciós fajta. Milliméter pontosan be lehet állítani a vágáshosszt, és tényleg kényelmes használatot biztosít a használójának. Ebből van vezeték nélküli változat is, hogy a vezeték ne zavarja a vendéget.
És persze van fésű is. Ez is nagyon elegnedhetetlen.
És ami nem hiányozhat egy igazi barber eszköztárából, az a pengés borotva. Ettől nem kell megijedni, egy gyakorlott kézben nem okozhat sérülést, és ezzel lehet a legsimábbra borotválni az arcon vagy a fejen a bőrt, így érhető el a tökéletes borotváltság.

Megosztás