Íme a napvitorla titka

Vászon

Az elmúlt években igen népszerűvév vált a napvitorla. Viszonylag egyszerű dolog ez árnyékolásra. Legalábbis ott jó megoldás, ahol van mihez rögzíteni.
Ha nincs ilyen rögzítési helyünk, akkor viszont kénytelenek vagyunk készíttetni ilyet, ami fúrással, betonozással járhat. Vagy választhatjuk az egyszerűbb módot, hogy inkább egy napernyőt választunk, ami a saját talpába állítható.

Na de vissza a napvitorlához. Ránézésre egy nagy vászon, pár belevarrt rögzítési ponttal, és kész. Azonban nagyon sok szempontnak kell megfelelnie. És itt nem csupán a színére vagy a mintájára gondolok. Nyilván laikusként, és vásárlóként a szín a meghatározó, illetve a napvitorla mérete, de ha mondjuk mi szeretnénk napvitorlát készíteni, akkor van még pár fontos tudnivaló.

Az egyik az, hogy erős, szélálló anyagból kell készülnie. Nem megengedhető, hogy az első szellőcske eltépje.
A másik fontos dolog, hogy alapanyagul vízlepergetős anyagok közül kell választani, ugyanis bármikor jöhet egy eső. Az esőtől pedig megszívná magát vízzel egy normál anyag, amitől nehéz lenne az egész, és akár a súly miatt szakadna le. Ráadásul, ha vízlepergetős anyagból készült a napvitorla, akkor egy könnyű nyári eső esetén még alá is lehet menekülni, megfelelő végelmet nyújt az esőcseppek ellen.

Megosztás